GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

ponedeljek, 25. marec 2019

Revija Orglarček o H. Bergantu

Vabilo k sodelovanju
 
V letu 2019 slovenski organisti obeležujemo 20-letnico smrti Huberta Berganta, ki je v svojem relativno kratkem življenju slovensko kulturno krajino (upoštevši takratne družbeno-politične razmere) s svojo koncertno in pedagoško dejavnostjo pomembno obogatil in seznanjal z večnimi deli orgelske literature, njegova dejanja pa prek njegovih učencev še dandanes odmevajo tudi v mednarodni kulturni prostor. 
 
V ta namen za glasilo Orglarske šole v Ljubljani (Orglarček) pripravljamo prispevek o življenju in delu g. Berganta, katerega dragocena in pomembna obogatitev bi bili spomini na gospoda organista vseh tistih, ki so bili z njim v stiku in so ga imeli priložnost pobliže spoznati. 

Naprošamo in spodbujamo vse, ki bi pri tem želeli sodelovati, k odgovorom na sledeča vprašanja, ki naj služijo bolj kot izhodiščne točke (kratkega) sestavka o g. Bergantu:

Kakšni so vaši spomini na Huberta Berganta? 
Kako ste ga doživljali kot pedagoga/prijatelja/znanca? 
Se morda spomnite kakšne anekdote v povezavi z njim, ki vam bo ostala v večnem spominu? Kakšen je bil po vašem mnenju njegov doprinos k slovenski kulturni/orgelski krajini začasa svojega življenja?

Zelo počaščeni in hvaležni bomo vsakršnega odziva (tudi morebitnega slikovnega gradiva!), s katerim bomo obogatili že omenjeni prispevek. Glasilo bo izšlo konec maja, zato se za vaše prispevke priporočamo najkasneje do nedelje, 17. aprila
 
Prispevke lahko pošljete na  orglarcek@rkc.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.