GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

nedelja, 6. oktober 2019

ECCE ORGANVM! 16


Ars organi Sloveniae kot eno svojih najpomembnejših dejavnosti izpostavlja širjenje informacij o orglah, od sprotnih obvestil o dogajanju do znanstvenih razprav in knjig. Sledite nam torej lahko po digitalnih in tiskanih medijih.

V sedanji 16. številki revije Ecce organvm! objavljamo dva prispevka. V prvem se spominjamo Janeza Kneza, v drugega pa smo sestavili seznam referenc slovitega dalmatinskega orglarja Petra Nakića (1694-1769), ki je v Benetkah deloval pod imenom Pietro Nacchini. Njega se spominjamo se ob 250-letnice njegove smrti. V Sloveniji so njegove orgle v Piranu in Izoli, nekaj pa jih imajo po slovenskih cerkvah na Goriškem in Furlaniji. Revija Ecce organvm! je brezplačno dostopna na naši spletni strani glej.orgle.si in na portalu www.dlib.si.

 

Obveščam tudi, da je knjigo Orgle Slovenije neposredno pri nas še mogoče kupiti po ceni 83€ (+poštnina), in, kot verjetno veste, ob se vam nakupu odprejo tudi vse možnosti interaktivnega raziskovanja, saj imajo vsake orgle iz knjige tudi povezavo na svojo lastno spletno stran na www. orgle.si, do katere je mogoče priti le s pomočjo knjige.


Jurij Dobravec

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.