GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

sobota, 6. julij 2019

ECCE ORGANVM! 15

Christopher Stembridge je na Univerzi Cambridge študiral jezike in na Downing College obiskoval pouk orgel. Muzikologijo je študiral na Oxfordu. Dvajset let je kot profesor deloval na Univerzi Cork na Irskem, kasneje pa na Scuola S. Cecilia v Brescii, na Accademia Chigiana v Sieni in Akademiji Gnesin v Moskvi.
Živi v Italiji, kjer vsako leto organizira poletne tečaje na edinih ohranjenih renesančnih orglah beneškega sloga v Italiji v Valvasone, in na Antegnatijevih orglah v Brescii. Pogosto potuje predvsem po vzhodni Evropi, kjer koncertira in poučuje na tečajih stare glasbe.
Specializiral se je za igranje na kromatična glasbila s tipkami, in sicer na ‘cimbalo cromatico comune’ in rekonstrukcijo Descartovega glasbila, ki ima v vsaki oktavi po 19 tonov.






















Članek Organs in Friuli je bil objavljen v reviji ISO Journal št. 58 aprila 2018 in kot gradivo za 30. Kongres Mednarodnega združenja orglarjev ISO (Ljubljana - Murau - Videm). Vsebina je tesno povezana z orglarskim slogom, ki ga dobro poznamo tudi v Sloveniji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.