GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

ponedeljek, 4. januar 2016

Cerkveni glasbenik 2015 - 06

Zadnja številka 108. letnika Cerkvenega glasbenika ponovno prinaša veliko novic, ki so neposredno povezane z orglami. V osrednjem pogovoru izvemo nekaj o Tomažu Močniku, njegovi delavnici in uspehih v tujini, ki so rezultat kakovostnega dela. Kdor dela v tujini dobro ve, kako se razmere tam razlikujejo od naših - predvsem pri poštenem poslovanju, rokih in organizaciji nadzora.


Edo Škulj na kratko poroča o Pirčevih dnevih v Podbrezjah, kjer je aktivno sodeloval pri promociji orglarja Petra Rojca. Pravzaprav gre za lepo lokalno gesto Podbrežanov do svojega rojaka. Nadalje so predstavljene štiri orglarske delavnice, ki jih je Škulj izdal v knjižni obliki lani jeseni in prva zvočna plošča s slovensko orgelsko glasbo, ki jo je Nina Frank posnela na kolarjevih orgah na Trsteniku.
Lucija Brunec poroča o srečanju organistov Mariborske nadškofije, kjer so se preizkusili tudi v orgelski improvizaciji, dan SCG v Stični, kjer je bilo nekaj besed tudi o ARSORS predstavlja Franc Černelič.
Zadnjo platnico krasi Rumplova omara orgel v Zgornjem Tuhinju, v kateri od lani zvenijo zvočne zamisli Boštjana Černeta.
Vabljeni k branju!



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.