GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

nedelja, 8. junij 2014

Orgle& Jasna Komar in Veronika Celarc

V Papirnici pri Škofji Loki že, odkar v kapeli Jezusovih blagrov stojijo orgle, lahko spremljamo dobro pripravljene in lepo obiskane orgelske koncerte. Mednarodni cikel Orgle& je bil letos šesti, in se je zaključil z nastopom dveh Slovenk, ki študirata v tujini, Veronike in Jasne. Program je bil svež, zelo nov, skoraj neznan, vsekakor pa slabo poznan, še posebej zelo zanimive sodobne skladbe 20. stoletja. Poslušalci seveda nismo preslišali izredne, dobesedno čustvene dinamike v rogu in živo spretnih pasaž v orglah.
Murni v okolici kapele so program lepo popestrili in pravzaprav postali del predstave. Morda bi v to kapelo in v tako pisano druščino med rog in orgle (in murne) dobrodošlo sodilo še kakšno delo ali priredba slovenskega skladatelja. Na misel mi je prihajal Krekov Eremit, na primer.
Zdi se, da sta mladi ustvarjalki lepo uigrana ekipa in publika vsekakor lahko pričakujemo še lepe skupne nastope.Morda je za tako kombinacijo glasbil posebej poslušna glasba romantičnih slogovnih smeri.



Programska knjižica

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.