GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

ponedeljek, 24. februar 2014

Univerza v Göteborgu načrtuje ukinitev GOArt

GOArt (Göteborg Organ Art Center) je edina raziskovalna ustanova na svetu, ki se posveča izključno orglam. Od svoje ustanovitve leta 1994 so v njenem okviru vodili ali sodelovali v mnogih projektih, ki so bili povezani z izdelavo, raziskavami, zgodovino, metodami restavriranja, arheologijo, podatki ali izobraževanju o orglah. Vsako leto so organizirali več seminarjev, ki so se jih udeleževali ljudje s celega sveta, in izdajali strokovno literaturo, ki je kot praktično ali teoretično gradivo služilo mnogim strokovnjakom.
Univerza v Götoborgu načrtuje center ukiniti zaradi pomanjkanja sredstev, vendar so vzroki očitno drugačni, saj ji je kraljevina letos močno povečala proračun.
Ustanove z vseh koncev sveta se pridružujejo kampaniji za ohranitev tega centra. Kot nevladna organizacija, ki koordinira nacionalni program Ars organi Sloveniae smo podpisali peticijo, ki jo je spisal ustanovitelj in pobudnik dr. Kerala Snyder in prispevali naše videnje GOArt središča, predvsem njegove prihodnosti.

goart_support_dobravecjurij_2014-02-24sig.pdf

http://www.goart.gu.se/

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.