GLAS ZA ORGLE

obvestila in pogovori o orglah in sorodnih temah.

torek, 21. maj 2013

Nove vsebine in nove možnosti pregledovanja seznama

V zavihku "seznam orgel" je odslej na voljo posodobljen seznam slovenskih orgel.
Vsebinsko je seznam dopolnjen s
- podatki o upravljalcu orgel,
- številko opusa glasbila, če je znana ali ugotovljena, in
- evidenčno številko nepremične kulturne dediščine, če so orgle postavljene v evidentirani stavbi uradnega registra kulturne dediščine pri Ministrstvu za kulturo.

S tem smo omogočili povezljivost seznama z uradnimi inštitucijami, iz podatka o upravljalcu, večinoma so to cerkvene skupnosti, pa si uporabnik lahko dodatno pomaga predvsem pri določanju manjših in manj znanih naselij, v katerih se orgle nahajajo.

Z novo različico so razširjene tudi možnosti sortiranja in filtriranja. Podatke je po vseh tistih stolpcih, kjer je to glede na vsebino smiselno, mogoče obojestransko sortirati z enim ali dvema pritiskoma na glavo stolpca.
Kraj, število registrov, leto izdelave, opus, vir in upravljalce lahko filtrirate tako, da v ustrezno polje vpišete izbrane črke, na primer začetne črke naselja. Za zahtevnejše filtriranje je možno uporabljati znake, kot na primer <, <=, >, >=, =, *, !, ki so podrobneje navedeni in opisani v okencu s pomočjo "?". Na prvotno stanje se enostavno povrnete s pritiskom na desni zgornji gumb s prečrtanim livčkom.

V prihodnje lahko pričakujete še več novosti, zato vedno dobrodošli.
Prijetno livčkanje želi ekipa ARSORS. 

In še pohvala uporabnikom
Spletna stran arsors.org ima v zadnjem letu povprečno 4692 zadetkov na mesec, oziroma 159 na dan. Najbolj ste nas potrebovali januarja, ko je število zadetkov preseglo 7000. Hvala in se priporočamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.